Consiliere psihologica

Consilierea psihologica, este necesara unui copil pentru imbunatatirea stilului de viata, reflectat prin planurile: emotional, social, profesional, educational, etc.

Beneficii consiliere psihologica:
1. Prevenire si rezolvare a unor stari de disfunctionalitate de natura emotionala, cognitiva si/sau comportamentala provocate de situatii stresante sau alti factori care impiedica dezvoltarea normala
2. Optimizare si dezvoltare personala in scopul autocunoasterii si imbunatatirii acelor aspecte ale personalitatii care permit adaptarea optima la solicitarile din mediu, astfel încat copilul sa obtina performante crescute.

In acest sens, noi va sprijinim intr-o „calatorie terapeutica” alaturi de persoane competente, cu orientari si abordari diferite, variate, care se muleaza in functie de structura fiecarui pacient. Premisa de baza este ca fiecare om are dreptul de a-si actualiza potentialul, eliberandu-se astfel de limitarile impuse de o conditie psihiatrica.

In suferinta psihica perceptia si interpretarea sinelui si a lumii se modifica. La unii pacienti simptomele se amelioreaza in urma unei terapii de lunga durata, cu caracter dinamic, profund (cum sunt cele analitice), iar altii prefera abordarile de scurta durata, centrate pe problemele din prezent (terapiile cognitiv-comportamentale).